Производителите на слушалки за паметни телефони можеби ќе дочекаат шок од Apple. Засега без официјална потврда од Купертино, има шпекулации од CES 2016 дека на новиот iPhone нема да има простор за 3,5 mm приклучок за слушалки. Од iPhone 7, па натаму слушалките ќе мора да доаѓаат во безжична или Lightning варијанта. Ова се разбира […]

Прочитај повеќе

Најновиот Nokia N8 е првиот уред кој ќе работи на Symbian^3 оперативен систем кој подржува мулти-допир и мулти-таскинг.

Прочитај повеќе