Ирски судија донесе одлука дека интернет провајдерите треба да ги гасат корисниците кои пиратираат содржина. Одлуката е донесена на судењето меѓу интернет провајдерот Eircom и преставник на EMI, Sony, Universal и Warner.

Прочитај повеќе