Линус Торвалдс официјално ја претстави 3.0 верзијата на Linux. Новата, стабилна 3.0 верзија ќе биде објавена на скорешниот 20-ти роденден на Linux.

Прочитај повеќе

Android 3.0, или попознат како Honeycomb, е оперативен систем комплетно наменет за таблет компјутерите. Со Honeycomb, најавен за наскоро, без официјален датум, ќе стартува плејада на Android таблет компјутери од најразновидни произведувачи. Ова ќе го промени досегашниот пазар на таблет компјутери каде во моментов кралот е Apple со над 15 милиони продадени iPad-и, во исчекување наскоро да се појави и iPad 2 со две камери, USB и SD порт…

Прочитај повеќе

Откако неодамна го објавија Gingerbread за паметните телефони, Google го претстави и Honeycomb кој е следната генерација на мобилната Android платформа, дизајниран од почеток, за уреди со голем екран, посебно таблет компјутерите. Веќе неколку производители го најавија Honeycomb како оперативен систем за нивните таблет PC-ја.

Прочитај повеќе