Twitter ќе почне да праќа имејл нотификации за сите ретвитови, спомнувања, фаворизирање на вашите твитови и продукти и надоградби на сервисот, покрај досегашниве имејл пораки кога некој ви праќа директна порака (DM) или доколку некој започне да ве следи.

Прочитај повеќе

Google стартува опција за праќање имејл нотификации и стартување дискусии во сервисот за обработка на докуманти. Целта на овие новини во Docs е да се поврзат луѓето кои во реално време соработуваат на документите да можат да комуницираат, исто така во реално време, за полесно и заедно да креираат документ.

Прочитај повеќе

Како што досега ги тагнувавте пријателите во вашите статуси користејќи го знакот „@“, а потоа го впишувавте името на пријателот или го одбиравте од паѓачкото мени, така сега можетете да го тагирате пријателот, страници, апликации, групи, настани, и во коментарите.

Прочитај повеќе

Како нов и неискусен твитерџија, пред да си го направам профилот се одлучив да прочитам по некој совет од веќе искусните. Наидов на некои доста добри и корисни совети, било да сте компанија или твитате само за себе, како да ги следите правите луѓе и како да привлечете следбеници. Во суштина, Twitter има смисла само ако има кој да твита, нели?

Прочитај повеќе

Twitter воведe опција да добиете инстант push нотификација кои кога ќе ви се обрати некој со @ (reply) или кога ќе ви прати DM (директна порака) ќе добиете SMS нотификација на вашиот мобилен телефон, или нотификација преку iPhone апликацијата.

Прочитај повеќе

Да твитате преку Twitter страната е „soooo 07s“ :). Покрај тоа има и лоша функционалност. Но затоа постојат голем број клиенти како TWitDeck, Seismic и разни Chrome и Firefox додатоци кои го олеснуваат и организираат твитањето.

Прочитај повеќе