Тешко е да се предвиди кои ќе бидат следните ИТ трендови ако гледате само од страна, но ако сте Фред Вилсон, инвеститор кој има вмешано прсти во Twitter, Tumblr, Foursquare, Zynga, Kickstarter, 10gen и куп други, тогаш можеби ќе имате малку подобра интуиција од другите. Г. Вилсон на својот блог ги сподели очекувањата и предвидувањата […]

Прочитај повеќе

Од 7 милијарди луѓе на планетата, скоро 2 милијарди луѓе се поврзани на Интернет. Oд сите интернет корисници 500 милиони се на Facebook, 150 милиони се на Twitter. Тие прегледаа 2 милијарди видеа на YouTube и симнаа 7.9 милијарди мобилни апликации. Од нив 71 отсто се од Apple App Store. Има скоро 5 милијарди мобилни претплати, 470 милиони корисници на паметни телефони, 15 милиони корисници на iPad…

Прочитај повеќе

Ако имате 300 пријатели на Facebook или друга друштвена мрежа, 30 од нив ќе бидат роботи, вели компанијата за ИТ анализа Gartner во својот нов извештај за предвидувања на идни трендови во информатичката технологија.

Прочитај повеќе