Apple е првата компанија чија вредност надмина 2 билиони долари. Претходно во август 2018 година компанијата беше прва која ја достигна вредноста од 1 билион долари. Во последните две години Apple ја удвои својата вредност, а тука е вклучен и периодот на криза во кој најголем дел од акциите на компаниите паѓаа. Последните два дена […]

Прочитај повеќе