Twitter ги крена ограничувањата и на своите корисници сега им овозможи да твитаат подолго. Новото ограничување од 280 карактери го објави Џек Дорси на микроблогот. 140+140! — jack (@jack) November 7, 2017 Промените доаѓаат по двомесечен тест период кој покажал дека подолгите твитови имаат повеќе интеракции од корисниците. Анализата на ограничените тестови вели дека долгите твитвои […]

Прочитај повеќе

Веќе може неограничено да зборувате на Twitter, откако друштвената мрежа и официјално го отстрана ограничувањето од 140 карактери во директните пораки. Најава со кревање на лимитот на карактери пристигна во јуни, заедно со враќањето на основачот Џек Дорси, кој се враќа во Twitter по успешеното стартување на Square. Лимит сè уште постои, но овојпат е […]

Прочитај повеќе

Twitter доби нов директор, кој всушност беше и првиот директор и ко-основач. На местото на Дик Костело се враќа Џек Дорси, барем за кратко. Причината за промена на директорот е притисок од инвеститорите што Twitter забавува со растот и не прави повеќе пари. Најавата дека г. Костело ќе си оди, веднаш ја качи вредноста на […]

Прочитај повеќе

Сто милиони корисници! Една милијарда твитови на ден од 50 милиони твитерџии кои се логираат дневно, а од нив 55 отсто се логираат преку мобилен. Според Google Analytics, Twitter.com месечно го посетуваат 400 милиони корисници. Во јануари 2011 оваа бројка била 250 милиони. Статистиката на Twitter ги води „активните корисници“ тие што се логирале во […]

Прочитај повеќе

Сервисот за микро-блогирање во 140 карактери веќе подолго време ги привлекува големите компании со својот можен потенцијал, популарност и стотина милиони корисници. Сега се појавуваат информации дека Twitter е во „рани разговори со потенцијалните купувачи“, меѓу кои и Facebook и Google.

Прочитај повеќе

#twitogovorkite на Сеад Џигал, комуниколог, блогер и твитерџија чии „добри твитови надалеку се слушаат“ станаа популарнo меме на сервисот за микро-блогирање. Како и секогаш, креативната идеја ги инспирираше македонските корисници да споделат најразлични интересни поговорки кои целосно ја опишуваат друштвената мрежа во само 140 карактери.

Прочитај повеќе

Сервисот за микро-блогирање има над 145 милиони корисници, рече директорот на компанијата Еван Вилијамс во блог пост за пораст во мобилното користење на сервисот.

Прочитај повеќе

Ограбена Комерцијалан во Кисела Вода!! пред 5 минути!!! – твита @anjaethno. Твитот беше ретвитан од неколку твитерџии со што информацијата за многу бргу време дојде до многу луѓе.

Прочитај повеќе