Претпоставките се потврдија. Ко-основачот на Google, Лери Пејџ објави дека Google+ друштвената мрежа има над 10 милиони корисници кои споделуваат неверојатни 1 милијарда линкови, постови и фотографии секој ден. Копчето +1 за споделување содржина се користи неверојатни 2.3 милијарди пати на ден! Бројките се фасцинантни бидејќи Google+, по две недели од објавувањето, сè уште е […]

Прочитај повеќе

@LadyGaga прва успеа да на својот профил да собере Twitter публика од над 10 милиони корисници. Екстравагантната пеачка со овој потег уште еднаш докажа дека одлично владее со друштвените мрежи, па така покрај 34 милиони Facebook фанови, 470.000 YouTube пријатели, од вчера може да се пофали со импресивната десетка на Twitter.

Прочитај повеќе

Друштвената мрежа за бизнис професионалци и споделување контакти објави дека сега има над 10 милиони корисници, што, според XING, е најголемиот раст на компанијата во последните 15 месеци.

Прочитај повеќе