„Очекуваме дека додатни 100 милиони ќе се продадат во 2010 година и околу 200 милиони ќе се продаваат годишно од 2011 па натака.“, вели Symbian и додаде дека ова е „најголемата миграција на слободен софтвер до сега“.

Сега кодот на Symbian ОС е достапен на секој под Eclipse лиценцата, односно секој може да го модифицира и уредува за „било кои цели“. Покрај индивидуалните девелопери поголемите мобилни компании можат да го искористат кодот за својот производ, што на Symbiаn ќе им привлече поголемо користење на нивната платформа.

Symbian кодот можете да го најдете тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии