SWTOR влезе во Гинесовата книга на рекорди за најмногу линии на текст и говор

Во најновото издание на Гинисовата книга на рекорди најде место и најновата масовна мулти-плеер видео игра Star Wars: The Old Republic. Според Гинисовата Книга, играта има повеќе линии на текст и говор од било кое дело во забавната индустрија. Играта има повеќе од 200.000 изговорени реченици од над 200 глумци.

Диалогот и приказната се најистакнатиот дел на играта, а се шпекулира дека вкупниот број на глумци за сите подрачја е поголем од 700. Ова е прво поголемо признание за играта, откако стартуваше при крај на 2011-та година, без да се зема во предвид титулата за најбрзо растечката MMО коja LucasArts и BioWare си ја доделија на себе.

Најголем број од глумците веќе имаат прилично големо искуство во синхронизирање на карактери за видео игри и најголемиот дел од нив веќе работел со BioWare на повеќе игри.

Во гејмер изданието на Гинисовата книга на рекорди издвоено е и место за повеќе игри од Star Wars серијалот низ повеќе од 30 години. Во специјалното гејмер издание Гинис ги наведува следните десет игри како „најдобри во галаксијата“:

  • Knights of the Old Republic
  • Lego Star Wars: The Complete Saga
  • X-Wing vs. Tie Fighter
  • Empire At War
  • Rogue Squadron
  • Jedi Outcast
  • Super Star Wars: The Empire Strikes Back
  • Republic Commando
  • Star Wars Arcade
  • The Force Unleashed II
[youtube]1ToztqqDcaY[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии