Светот изгледа поинаку со Project Glass на Google

Научно-фантастичните наочари на Google ќе се појават можеби од наредната година и ќе ви овозможи да се чувстувате како пред вас да има додаден слој на (проширена) реалноста преполн со разно-разни информации. Секако, тоа што нема да можат да го видите е дека ќе изгледате глупаво бидејќи во моментов дизајнот на наочарите е ужасен.

Наочарите имаат предна камера со блиц и интерфејс за препознавање на говор базиран на Android. Стаклото е всушност екранче на кое се прикажуваат информациите лоцирани преку GPS и други сензори. Според Google тие ќе бидат пренесувани преку 3G и 4G мрежи.

Project Glass, како што е именуван продуктот, си има своја Google+ страна на која ќе дознаете повеќе информации.

[youtube]9c6W4CCU9M4[/youtube]

1 коментар на “Светот изгледа поинаку со Project Glass на Google

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии