SuperFounders стартува стартап турнеја низ Балканот; во Скопје се на 16-ти септември

SuperFounders најави турнеја низ Балканот на која ќе ја претстави својата акцелераторска програма, преку која ќе понуди шест специјализација во Интернет на нештата, бизнис облак, мобилни сервиси, финансиски сервиси и трговија, алтернативна енергија и животна наука. Нивната програма е одлична шанса за стартапите и стартап ентузијастите кои имаат добра идеја, а им фали менторство како таа идеја да ја направат вистински бизнис.

„Некои од најсилните стартап организации се ко-организатори на турнејата и преземаат одговорност за секоја од шесте вертикали“, вели Александар Тасев, еден од основачите на StartupFounders и ко-основач на Balkan Venture Forum, кои имаат голема конференција во Загреб во декември. Тогаш ќе биде и големото стартап финале. Меѓу партнерите што ги спомна г. Тасев се Hub:rau, Pioneers of the Balkans и Booster.sk, како и куп други балкански акцелератори кои се инволвирани во менторството.

StartupFounders e еден од првите стартап акцелератори во регионот кој се фокусира на стартапи кои се во рана фаза на развој. Стартапите преку Start програмата ќе бидат обучувани и менторирани од успешни претприемачи за на крај да излезат од работилницата со продукт кој е подготвен за пазарот, но и за собирање на инвестиции за понатамошен развој.

Балканската турнеја ќе трае од 7-ми до 18-ти септември, а рокот за аплицирање започнува со турнејата и завршува на 5-ти октомври. Потоа следат неколку промотивни настан за стартапите од сите шест категории, и на крај е големото финале на Demo Day на Balkan Venture Forum во Загреб од 3-ти до 5-ти декември.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии