Судството да ни било модерно…

Хмм, судството да ни било модерно…

Од друга страна пак, пасошката администрација ни се уназади…

Во истиот Дневник има писмо од читател кој бил измалтретиран од пасошката администрација бидејќи уплатил преку електронскиот систем.

„Иако испечатениот лист хартија е директно од електронскиот систем на Стопанска банка, на кој стојат сите детали за извршената успешна трансакција, службеникот не сакаше ни да го погледне, зошто „не е сивиот мал образец“.“ пишува тој.

„како така ви текнало да плаќате електронски?“ е епски одговор на службениците кон човек кој вели дека пред 2 години вадел пасоши за себе и своите деца и сите плаќања ги направил преку е-банкарството.

Претеруваат банкарите…

1 коментар на “Судството да ни било модерно…

  1. Smesno, kolku sme nazad. znaci mozes da si kupis karta za avion, za voz, da uplatis pari za smetki elektronski. A ovie iznenadeni ne sakale da ja primat potvrdata, zosto zatoa sto bila isprintana od elektronska uplata. E sto da ne ne im e sigutno vaka, da ne e falsifikuvana, sto im garantira deka i uplatnicata ne e falsifikuvana

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии