Студентски проект изгледа како фантастична AAA игра

Trailed е видеоигра изработена од група од седум студенти од Montreal National Animation and Design Center за само четиринаесет недели. Играта е креирана со Unreal Engine 4, кој од неодамна е достапен за сите за претплата од 19 долари и 5 отсто од приходите од играта.

Тоа што навистина имресионира е изгледот на играта, на кој иако е направен од седум студенти можат да му позавидат и дел од компаниите кои креираат ААА-наслови. Идејата е во 14-те недели во кои е направена да ги предизвикаа сопствените дизајнерски, уметнички и технички способности до крај. Според изгледот на играта се чини дека успеале.

[youtube]PWFG_daFftA[/youtube]

[youtube]iEkl-h3e6Us[/youtube]

1 коментар на “Студентски проект изгледа како фантастична AAA игра

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии