Storytelling Skopje раскажува интересни приказни за едно историско Скопје

Дали знаете дека „Патот на памукот и камили поминувале низ Скопје?“, или дека поминала и „Африканската коњаница под команда на францускиот генерал Жуно Гамбета?“. Можеби дека „До 1935 во Вардар имало речен остров, ада на која се одржувале спортски и забавни настани?“.

Овие и куп други интересни илустрации се споделени на StorytellingSkopje, кул вебсајт посветена на неверојатни приказни, инспирирани од вистински настани. Сите приказни се придружена со одлични илустрации, а страницата не е информативна единствено за туристите, туку и за поголем дел на жителите на Скопје. Сајтот е само дел од приказната, вториот дел е пред се наменет за туристи и овозможува печатење на поштенски разгледници кои туристите може да ги земат со себе.

3-karpos-kameni-pikolomini

2 коментари на “Storytelling Skopje раскажува интересни приказни за едно историско Скопје

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии