Stobi Audio Guide е нова македонска апликација, аудио водич за Стоби

Стоби е еден од најпознатите и најубавите археолошки локалитети во Македонија, но и во регионот. За жал, не знаеме доволно за историјата на овој локалитет. Stobi Audio Guide e аудио водич кој може да ги запознае посетителите или заинтересираните за најважните делови на локалитетот. Креатор на апликацијата е Димитар Николовски.

Користењето е едноставно, веднаш по отворањето, избирате јазик. Потоа се префрлате на мапа на која се достапни објаснувања за посебни објекти од локалитетот, пример храмот на Изида и Серапис или коцкарница.

Можеби мала замерка е што нема галерија, но тоа не би било сосем оправдано со оглед на тоа дека апликацијата треба да се користи при посета на Стоби.

Апликацијата е достапна со македонски и англиски објаснувања. Ако ја користите на македонски, апликацијата е одлична. Говорот е беспрекорен и објаснувањата се одлични. За жал, англиската верзија може и треба да биде подобра, ова најмногу се однесува на акцентот кој се слуша во говорот, а не би требало да го има.

Stobi Audio Guide е достапна за Android и iOS, апликацијата работи и кога не сте онлајн, што секако значи дека станува збор „за потешка“ апликација.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии