Стив Возниак: Apple се повеќе заостанува со iPhone, Samsung е одличен конкурент

Стив Возниак, ко-оосновачот на Apple и човек кој не го фаворизира својот продукт насила, изјави дека Apple се повеќе заостанува зад своите конкуренти во полето на паметните телефони.

„Моментално, според моето мислење, некако заостнуваме со можностите на подрачјето на паметните телефони. Другите нè стигнаа. Samsung е одличен конкурент кој прави навистина одлични производи“, вели Возниак за Wirtschafts Woche.

Според него, потребна е напорна работа за да се задржат корисниците на Apple уредите. А тука ја искористи и можноста дека неговата комуникација со својот iPhone и не е баш најпријатна во однос на таа со Windows Phone 8 телефонот. Исто така, тој неодамна изјави дека новата платформа на Microsoft ќе го надмине Android во сите области.

2 коментари на “Стив Возниак: Apple се повеќе заостанува со iPhone, Samsung е одличен конкурент

  1. " човек кој не го фаворизира својот продукт" ???? Другарче чек јор мадерфакин фактс, Воз нема благе везе со Apple од далечната 1987

    1. procitaj go prvoto prasanje od izvorot ;-) ako ne razbiras germanski, google translate it!

      Mr. Wozniak, stimmt es eigentlich, dass Sie noch immer bei Apple angestellt sind?

      Oh ja. Der Lohn ist zwar eher klein. Es ist eine Art symbolische Verbundenheit. Ich bin stolz darauf, die einzige Person zu sein, die seit dem ersten Tag ununterbrochen für Apple gearbeitet hat und dies immer noch tut.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии