Steam за GNU/Linux излезе од бета и има повеќе од 100 наслови

Со сигурност Steam беше една од најактуелните теми во изминатиот период, барем помеѓу гејмерите. Steam денес излезе од Beta и веќе официјално е достапен во Ubuntu Software Center и нуди повеќе од 100 наслови (60 игри плус DLCa).

Оваа официјално пуштање на Steam за GNU/Linux, од Valve го прославуваат со 75% попуст на дел од најпопуларните игри. Така што, доколку и не сте некој страстен гејмер, сигурно ќе ви се исплати доколку ја купите Counter-Strike или некоја друга игра.

За сите што не користеа GNU/Linux токму поради причината дека немало игри, сега е вистинско време да ја направите промена. Инаку, сите Team Forrest 2 играчи ќе добијат бонус Tux елемент до крајот на месецот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии