Стартува продавницата за Apple Mac апликации

Веб продавницата за Маc апликации содржи разновидни апликации, пример од игри, како Angry Birds за декстоп, до корисни алатки, пример Twitter клиенти, и софтвер како Autodesk Skechbook Pro, Аperture 3…

Прв tweet од новата Mac апликација. :))Thu Jan 06 15:35:44 via Tweetie for Mac

Mac App Store има потенцијал да ги привлече продавањето професионален софтвер преку продавницата и со тоа да го смени начинот на купување десктоп софтвер. Знаејќи ја популарноста на мобилниот App Store, софтверот преку Mac продавницата ќе биде полесно достапен за корисниците, и со тоа можеби ќе тргне потребата да се купува софтвер на CD-а.

Mac App Store е достапно за Snow Leopard корисниците после софтверска надоградба на Mac OS X во v10.6.6.

1 коментар на “Стартува продавницата за Apple Mac апликации

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии