Затоа со цел тие да се заштитат стартува Националниот форум за интернет надзор каде корисниците ќе можат анонимно да ги пријават престапници или несоодветни содржини на веб сајтовите. Исто така форумот планира да стартува предавања и други активности за подигање на свеста и едуцирање на помладите корисници, родителите и професорите.

НФИН е организиран од ИКТ комората при Стопанската комора, но во форумот се вклучени и граѓани и експерти од разни полиња како ИКТ, право итн. Додатно волунтерскиот форум бара и активисти кои ќе помогнат при заштита на помладите и откривање на несоодветната содржина. (Листата на експертите ќе биде објавено по официјалното преставување на конференција за ИКТ во образованието 2010)

НФИН ќе можете да ги најдете и на Facebook и на @NFINorg на Twitter.

4 коментари на “Стартува Национален форум за интернет надзор

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии