Startcraft 2 за само 48 часа стана најбрзо продаваната стратегија на сите времиња

Изненадени? Можеби и не ако се земе в обзир дека гејмерите нестрпливо со години го чекаа ова второ продолжение на популарната и наградуваната Starcraft која прв пат беше објавена во далечната 1998 година.

Успехот на продажбата сигурно, покрај популарноста, се должи и на тоа што Blizzard ангажираше над 8.000 продавници ширум светот и играта симултано беше стартувана на пет континенти и 11 јазици. Плус Starcraft 2 може да се купи онлајн од сајтовите на Blizzard.

3 коментари на “Startcraft 2 за само 48 часа стана најбрзо продаваната стратегија на сите времиња

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии