Станете сертифициран iФотограф со вашиот iPhone

Сега кога iPhone 4 е најпопуларната камера за фотографирање на Flickr, што е индикатор за поширока и честа употреба на iPhone како направа за фотографирање, доаѓаме до прашањето: како можеме да станеме подобри фотографи користејки камери од мобилни, во случајот специфично iPhone?

Курсот за iPhone фотографија се одржува во Kensington и Chelsea универзитетот во Лондон и се работи за општо усовршување на фотографските способности како композиција, боја, осветлување, но и учење за тоа како подобро да се искористат специфични апликации како Instagramили Camera+.

iPhone 4 има предна камера од 5 мегапиксели, што во повеќето случаи е доволно за опуштениот аматер фотограф, но со воведувањето на 8 мегапиксели камера во iPhone 4S, веќе стапнуваме во територија на попрофесионални камери поточно нивниот опсег на резолуција.

Во меѓувреме ако не можете да престојувате за викенди во Лондон и присуствувате на овие курсеви по фотографија со вашиот iPhone, постојат одлични веб страни каде можете да се информирате за нови апликации за фотографирање, пост продукција или да научите некои техники за фотографирање како на пример >iPhoneography.com

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии