Српските оператори понудија бесплатен интернет и повици за да им помогнат на настраданите од поплавите

Граѓаните на Србија кои беа зафатени со страотните поплави ќе добијат бесплатен интернет и повици за да можат полесно да комуницират со најблиските преку Facebook и Twitter, да се координираат околу спасувањето на тоа што им остана, како и да дознаат повеќе за донациите соберени од целиот свет. Може треба да се очекува сличен гест и од операторите од Босна и Херцеговина и Хрватска чии подрачја се исто така поплавени.

Доколку сакате да им помогнете на настраданите, можете да донирате облека и друга помош во Црвениот крст на Maкедонија, или пак да испратите парична помош со повик на 143 400 на било кој оператор.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии