Среќен прв роденден Дезен.мк!

„Се започна минатата година кога дадов отказ и одлучив да се бавам исклучиво со фул тајм фриленсинг и прво што размислував како да ги искажам своите ставови, размислувања и искуства, а тоа да не биде само Twitter, Facebook или слични друштвени медиуми. Нормално прво на што помислив е блог. Но, каков блог, која платформа…?“, вели веб дизајнерот Даниел Јанев, основач на Дезен.мк.

Вебот овозможи да се пројде преку физичките граници. Ако нема креативна работа во Македонија, тогаш Вебот и друштвените мрежи ќе помогнат на дизајнер, графичар, уметник, програмер и другите креативци да си ги промовираат своите дела и да најдат креативна независна работа надвор од земјата. Токму тоа, научено од неговото и од искуството на другите, за Даниел стана и идејата околу која ќе го креира блогот.

„На Дезен.мк веќе постојат 20-тина фриленсери од повеќе области кои бесплатно имаат свој банер. Тоа ќе продолжи и во иднина со уште повеќе фриленсери и конечно да се направи финална листа која сите ќе ја имаме за соработка.“

Среќен прв роденден Дезен.мк! Продолжете со работата и со промоција на македонските креативци!

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии