Squarе процесира милиони долари од мобилни трансакции неделно

Toa што е најинтересно кај Square е што сервисот најмногу им одговара на малите и мобилни бизниси бидејќи е едноставно за користење и го забрзува процесот на плаќање со картичка, како и нуди можност да се оствари трансакција било каде.

Одлична стратегија е што читачот и апликацијата се бесплатни, а Square зема 2.75% + 15 центи од секоја трансакција. Покрај тоа за за Square партнерите има полабави услови споредено со банките, но, интересно, една компанија треба да има влијание/активност на друштвените мрежи како Facebook, Yelp, Twitter…

Square се уште е мала компанија со околу 50.000 корисници, но дефинитивно се очекува нивниот раст да продолжи заедно со растот на паметните телефони и можноста за мобилно плаќање.

We’re going big. @Square Now Processing Millions Of Dollars In Mobile Transactions Every Week: http://tcrn.ch/9fPOY7less than a minute ago via web

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии