Спремете се за поeфикасна страна, им вели Facebook на фан страните

„1) Boxes ќе се тргнат, заедно со Boxes табот и 2) Сите персонализирани табови ќе бидат намалени на 520 пиксели. Ако имате персонализиран таб, ви препорачуваме да го посетите табот сега и да видите како содржината ќе се вклопи во границите – и направете ги потребните промени.“ се вели во соопштението.

Boxes или кутиите се апликациите и другите додатоци кои се наоѓаат под сликата, на левата страна на профилот. Boxes табот е горе меѓу табовите. Kутиите се користат за објавување апликации и други персонализирани информации на сајтот. Но од 23 август ќе бидат отстранети и заменети со табови за апликаци.

Содржината на тие Boxes ќе треба да се префрли на info страната или во персонализиран таб.

„Овие промени се дизајнирани да ја поедностават навигацијата за корисниците, да ја намалат комплексноста за програмерите, и да ни овозможат да изградиме следна генерација алатки за градење на вашиот бизнис со Facebook.“ вели Фран Ларкин на официјалниот блог.

4 коментари на “Спремете се за поeфикасна страна, им вели Facebook на фан страните

  1. Што има „ефикасно“ во Фејсбук, е надвор од моето разбирање на продуктивноста.
    Освен поефикасно губење на време и битови … :)

  2. Имав голем проблем додека ја направив сликата да ја собере во 529 пиксели. Јас не се разбирам во пишување кодови, имав еден код за обична слика, сликата беше поголема од 520п, го променив FBML кодот со слика од 520 пиксели, ама пак си остана проширена и скратена. Па требаше да го избришам табот, па повторно да го додадам за да биде 520 пиксели

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии