Spotify е крал на музичките сервиси, но сѐ уште недостапен во Македонија

Дејан Соколоски

во Веб, Мобилни, Свет

Spotify стигна до бројката од 40 милиони претплатници и со тоа е лидер кога сервисите за стрим на музика се во прашање. Она што е поимпресивно е дека до последните 10 милиони корисници сервисот дојде за околу 6 месеци, јави 9to5mac. Во март оваа година сервисот објави дека стигна до 30 милиониттиот претплатник.

За споредба сервисот на Apple, Apple Music има 17 милиони корисници, и за речиси истиот период има 4 милиони нови корисници. Истовремено Spotify на последното пребројување имаше над 100 милиони корисници. Овој пат компанијaта не сподели вкупна бројка на корисници.

Засега е нејасно дали поголемиот број на претплатници значи и дека компанијата започна да работи со профит. Во 2015 компанијата имаше загуби од 193 милиони долари, ова претставува пораст од 6.7 отсто во однос на 2014.

Сервисот Spotify, и покрај популарноста, се уште не е достапен за македонските корисници, а засега нема ниту пак најави дека сервисот ќе се прошири и низ цела Европа.

image-820

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии