Спортистите на Олимписките игри се загреваат со паметна јакна

За прв пат на оваа Олимпијада, спортистите се загреваат со паметна облека. Станува збор за јакната од Ralph Lauren, која ја носат спортистите од САД. Доаѓа со проводливо јаглеродно и сребрено мастило, кое преку батерија ги загрева спортистите. Се работи за релативно нов материјал кој е флексибилен и не пречи при движењето. Јакната овозможува и едноставна контрола на температурата. За повеќе информации погледнете го видеото.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии