Споделите слики, видеа и музика преку Twitter

IT.mk редакција

во Совети

{mosimage} Иако на Тwitter сé е текстуално и кратко, сепак има начин како да споделите слики, музика и видео преку микро-блогинг сервисот. Подолу ќе најдете неколку сервиси за споделување мултимедијална содржина. Сите сервиси без разлика дали се работи за музика, слики или видео функционираат едноставно. Се што треба да направите е да се регистрирате на сервисот со вашиот Twitter профил, и секогаш кога ќе сакате да споделите нешто само постирате линк или закачете фајл, дали е слика или видео, на сервисот кој што сакате и тој автоматски го праќа на вашиот јавен Twitter профил.

Слики

ТwitPic
– најпопуларниот сервис за споделување на слики преку Twitter. Закачете линк или слика и твитнете. Tолку.

Flickr2Twitter
-Flickr е најпопуларната друштвена мрежа за фотографии и слики која неодамна ја имплементираше Flickr2Twitter oпцијата. Потребен е претходен профил на Flickr кој треба да се регистрира за Flick2Twitter и ќе добиете додатна опција покрај сликата за споделување на Twitter.

Видео

YFrog
Овој сервис служи за споделување и слики и видео. Подолу е слика од Yfrog што покажува колку лесно и брзо се закачува сликата.

{mosimage}

Тwitvid.io – Сервисот нуди директно снимање преку веб камера или праќање видео преку мобилен на маил у@twitvid.io што потоа ќе биде објавено на Twitter профилот

Тwitc – Овозможува споделување на најразлична содржина на различни друштвени мрежи.

Аудио 

TinySong
Овој сервис е поврзан со grooveshack.com кој овозможува слушање музика.

Blip.fm – Тwitter мрежа за музика, пример тука

Song.ly – лесно и корисно. Има и додатоци за Firefox и IE, и може да се закачи "tweet this song" опција на сајт или блог.Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии