Speedtest.net со редизајн, препорачани сервери, профили и speed wave

Покрај новиот интерфејс на кој мапата сега изгледа одлично, воведе и „паметна“ селекција на сервери близу вас кои Speedtest ќе ги ping-а да ја провери брзината. Ова е по избор на сервисот, додека сè уште постои опцијата да си одберете сервер за проверка. Покрај наоѓање подобри сервиси, Speedtest сега праќа соодветни пакети зависно од брзината, пример за послаби конекции праќа помали пакети.

Нова опција е Speed Wave преку која може да споредувате свој резултат со други корисници. Споредувањето со Speed Wave се претвара во игра каде корисниците ќе добијат „специјални значки“ за достигнување, пример, за најбрзо симнување.

Сега постојат и можност да си креирате профил преку кој ќе може да соберете и споредувате резултати од други компјутери на кои сте им мереле брзина.

Speedtest.net has been completely revamped! Check out our new Speed Wave feature and create an account soon to reserve your nickname!less than a minute ago via HootSuite

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии