Совети од инженерите на Google: „Сосем е во ред да кажете дека немате идеја како да решите некој проблем“

Дејан Соколоски

во feature, Веб, Совети

Сосем е нормално да не знаете сè. Но, наместо да паничите треба да се обидете и да пронајдете начин да се справите со предизвикот.

„Неуспехот некогаш ќе се случи ако преземата ризици. Но, ризиците се неопходни и за да успеете.Имам неколку совети како да се справите со ова. Прво, видете ја светлата страна на неуспехот. Второ, мислам дека подготовката е навистина важна. Ова ќе ви овозможи да преземате помали ризици и почесто да бидете успешни“, вели Елена Кон, софтверски инженер во Google.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии