Sophos објаснува како функционираат Facebook измамите

Лажните пораки почнуваат со нешто атрактивно, нешто поексплозивно како „OМG, МcDonalds ќе се затвори, мора да го видите ова.“. Секој би сакал да види нешто спектакуларно, нели? Трикот е во тоа да го споделите линкоти, и бидејќи вашите пријатели ви веруваат ќе го проверат линкот, па дури и ќе го пополнат лажнот сајт со лични информации.

Погледнете го видеото на Sophos.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии