Со Opera Mini се прегледуваат 1 милијарда страни секој ден

Во јуни 2008 година, Opera Mini процесираше 100 милиони прегледи на страни секој ден, а во јуни 2010 со прелистувачот се прегледуваат просечно над 910 милиони страни секој ден.

Тоа што ја прави Opera Mini различна од другите е што таа ја вади содржината преку прокси сервери кои ја реформатираат така што ги прават веб страните погодни за гледање на мали екрани.

Opera пред две недели ја објави и петатта верзија на Mini прелистувачот која може да се симне тука.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии