Со Honeycomb ќе може да се енкриптира таблетот

Според Google, оваа опција не е ексклузивна за Motorola таблетот, што значи е опција вградена во самиот Honeycomb оперативниот систем и ќе ја има и на другите таблет компјутери од други производители.

Од сликата погоре се гледа дека може да се енкриптираат т.е. шифрираат профили, сетинзи, симнати апликации и нивните податоци, мултимедија и други фајлови. Единствено пробивање на шифрата без PIN или лозинка е фабричко рестартирање на таблетот, што значи бришење на сите податоци.

Интересно, за енкрипцијата е потребно еден час или повеќе, значи батеријата на таблетот треба да биде полна кога ќе се почне со енкрипцијата. Ако се прекине процесот, може да се изгубат податоците!

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии