Со Coursera до бесплатни курсеви од 16 универзитети

Coursera е неколку месеци стар проект во областа на е-образованието, а веќе брои 1 милион корисници. Проектот е започнат од страна на Универзитетите Принстон и Станфорд, а подоцна им се имаат приклучено уште 14 нови универзитети. На сајтот можете да најдете одлични курсеви кои може да им бидат од голема корист и на нашите студенти, исто така.

Исто така, Coursera нуди и волонтерски пристап така што материјалот би можел да се локализира и приспособи на студенти ширум светот. До овој момент, има преведено повеќе од 1.000 видеа на 20 јазици.

На секој курс има информации од кога започнува, до кога трае и колку време неделно ви е потребно за материјалот.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии