Со Click.to копирај и сподели само со ctrl+c

IT.mk редакција

во Совети

Click.to е апликација за Windows XP, Vista или 7 кој ја претвара познатата комбинација за копирање на селектиран текст, ctrl+c, односнo copy функцијата, во супер алатка за споделување содржина на разни сервиси: Facebook, Twitter, Google, Gmail, Word, Excell, Flickr, Еvernote и многу, многу други.

Инсталирајте го овој додаток за Windows и одберете го софтверот и сервисите што најчесто ги користите. Потоа при секое означување и копирање на текст со ctrl+c ќе ви се појави листа со програми да одберете и да го споделете тој означен текст, линк или слика, или клучен збор кој веднаш се пребарува од Google. Click.to има и опција да си направите кратенка со друга комбинација на копчиња пример ctrl+f за кога ќе означите нешто тоа веднаш да биде ископирано и споделено пример на Facebook.

Click.to е сервис објавен во јули и е дело на германскaта компанија Axonic.

(via Mashable)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии