Со 3Д-принтање до нов клун, Jurong Bird Park во Сингапур

Дејан Соколоски

во Свет

Јари е птица од фамилијата хорнбил (Hornbill). Живее во најголемиот парк за птици во птици, Jurong Bird Park во Сингапур.  За жал поради рак му беше отстранет голем дел од клунот. Сепак благодарение на 3д-принтерите, Јари има нов клун и може да продолжи да живее нормално.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии