Успех за Small Star Empires! Играта ја исполни квотата на Kickstarter

Конечно ја добивме и првата македонска кампања која забележа успех на Kickstarter. Small Stars Empires успеа да собере 14.000 aвстралиски долари за да го надмине првиот праг на финансирање.

Успехот на играта за табла Small Stars Empires, не треба да ве изненади ако знаевте дека креаторот на играта Милан Тасевски последните 10 месеци беше супер ангажиран по саеми и градење на заедница околу играта. Успешната кампања е можеби наjдобар показател дека освен квалитетен и интересен производ, за Kickstarter сепак е потребно и многу повеќе маркетинг.

Играта на Archona Games успеа да ги собере потребните финансии за десетина дена, па во следните 20 ќе имаат можност порелаксирано да се обидат да стигнат до средства за проширените цели.

3 коментари на “Успех за Small Star Empires! Играта ја исполни квотата на Kickstarter

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии