Слепа мајка го допре своето неродено бебе со 3Д испринтан ултразвук

3Д принтерите се дефинитивно „the next big thing” бидејќи ни нудат физички објекти за кои не знаевме дека постојат. Последната приказна за моќта на оваа технологија е за Татјана Гера која е слепа од својата седумнаесетта година. Благодарение на принтерите таа успеа да го допре ултразвукот на своето бебе. За креирање на моделот е искористен 3Д скенер на ултразвук, по кој е направен 3Д моделот од фотографијата. Спонзор на моделот е Huggies, компанија која произведува пелени и рекламната агенција од Венецуела, Mood.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии