Следете го Curiosity во неговото истражување на Mарс преку официјалниот Twitter профил

Возилото на NASA, Curiosity, успешно слета на Марс. Неговата задача ќе биде да ја истражи планетата дали во минатото постоело живот на планетата. Се знае дека вонземјански живот не е можен поради екстремните температури, но прашањето е дали на Марс во минатото воопшто имало можност за живот.

Веднаш по слетувањето Curiosity ги испрати првите фасцинантни фотографии од Марс, и најави уште многу други кои, благодарение на друштвената поврзаност, сега секој може да ги погледне во моментот на објавување. NASA веќе има отворено официјален профил на Twitter на возилото кој дневно се надополнува со најновите информации од истражувањето.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии