Skype и Facebook ќе влезат во партнерство?

Целта на Facebook е подобро да ја поврзе комуникацијата со заедницата и да им обезбеди на корисниците повеќе алатки за таа цел. Со партнерството со Skype Facebook ќе му се приближи на Google кој неодамна објави видео, чет и телефонски комуникациски алатки преку Gmail, алатки кои сигурно ќе бидат дел од идната Google Mе мрежа.

Од другата страна, Skypе кој сега има 124 милиони корисници месечно ќе има пристап до уште 500 милиони Facebook-ови корисници.

(скриншотот погоре е од AllThigsD)

1 коментар на “Skype и Facebook ќе влезат во партнерство?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии