Skype 8.0 достапен на десктоп

Дејан Соколоски

во Софтвер

Microsoft го лансираше Skype 8.0. Новата надградена верзија доаѓа со HD видео. Тоа е првата надградба, а двете најверојатно и поважни надградби, криптирањето и снимањето разговори доаѓаат подоцна.

Засега Skype 7.0 и Skype 8.0 ќе функционираат паралелно, но од 1 септември единствена функционална верзија ќе биде 8.0. Иако има време, Microsoft ги советува сите корисници да побрзаат со надградбата.

Генeрално има 3 поголеми надградби кои доаѓаат со оваа верзија. Тука се HD видео разговорите за 1 до 24 луѓе. Можност за креирање на нотификации за било кој корисник преку @ИмеНаКорисникот и можност за споделување на поголемии фајлови, овој пат границата е 300MB. Конечно функционалноста за снимање разговори ќе помогне за полесно следење на комуникација помеѓу членови на тимовите.

Најголемите и најважните надградби на апликацијата ќе дојдат во иднина. Компаниајта најави дека ќе има криптирање на текст, видео и аудио пораките. Секако ќе бидат криптирани и сите фајлови кој корисникот ќе ги испрати преку апликацијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии