Скријте го вашиот идентитет со оперативниот систем Tails

Мартин Јованчевски

во Софтвер

Tails или The Amnesiac Incognito Live System е Linux оперативен систем кој се фокусира на вашата приватност. Откако ќе го покренете опеативниот систем од DVD, USB стикче, или SD картичка можете да започнете со вашите анонимни активности. Паралелно со ова, сите фајлови се шифрираат, како и и-мејлови и чет сесии.

Најновата верзија на Tails се заснова на Linux 5.7.6 kernel. Исто така, прелистувачот Tor и Thunderbird програмите се надградени за да подобро се справуваат со новиот хардвер. Покрај ова, поправени се и бројни безбедносни пропусти.

Доколку, од друга страна, сакате само да ги скриете содржините од вашиот прелистувач од љубопитни лица, кликнете тука!

Tails Linux - Best Linux Distro To Keep Anonymity Online - LinuxAndUbuntu -  Linux Tutorials, FOSS Reviews, Security News

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии