Скратете ги вашите линкови со 0.mk

0.mk нуди неколку опции за поедноставно и поефикасно скратување на линковите. Прво е опцијата „наставка по ваш избор“ со која може да си изберете своја адреса – http://0.mk/кратенка по ваш избор . Откако ќе го скратите линкоит ќе добиете линк да ја следите статистиката и код за бришење на скратениот линк. Така ќе можете да си користите една иста адреса за вашите линкови доколку ви се потребни.

Има исто и bookmarklet кој овозможува скратување на линкот на сајтот на кој што сте со само кликање на опцијата.

„За користење на bookmarklet-от само повлечете го овој линк во вашиот toolbar со bookmarks. Со кликнување врз bookmarklet-от автоматски се креира краток линк од веб адресата на која што се наоѓате во моментот.“

И за крај нуди API, односно код преку кој можете да го користите 0.mk во вашата апликација.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии