Дали верувате во отворено образование и отворени ресурси? Оваа прашање беше дискутирано на меѓународната конференција е-Општество 2012 која се одржа минатата недела во Скопје. Конференцијата беше домаќин на бројни домашни и странски експерти кои споделија свое мислење за како да се стигне до отворено образование со денешните технологии.

Дискусијата и во двата дена беше доста интересна, пред се беа интересни решенијата и примерите за користење на отворени ресурси кои се важни за идниот развојот на образованието. Затоа во духот на конференцијата и отворените ресурси ги споделуваме сите видеа од сите сесии. Видеата се закачени на YouTube од видео сервисот vozivo.mk.

За интересни алатки за подобро образование може да прочитате во „Слободен софтвер за образовните установи во Македонија“.

[youtube]x8qq0O8ENpE[/youtube]

[youtube]7UaKWmXVqzg[/youtube]

[youtube]_KCOe2HRxS4[/youtube]

[youtube]7oA0GwxN63s[/youtube]

[youtube]PpMuOwVooPs[/youtube]

[youtube]lZrFOp5JIRo[/youtube]

[youtube]hXDOU3MqNFA[/youtube]

[youtube]xMRlcVNlikE[/youtube]

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии