Сите презентации од Engage, првата .мк конференција за друштвени мрежи и активизам

По конференцијата која се случи на 25-ти февруари во Кино Фросина, на која говорниците, изведувачите, публиката и твитерџиите учествуваа во собирот за размена на позитивни пракси, примери и искуства за ефикасно и ефективно делување во интернет и во физичкиот простор. Со вас споделуваме дел од содржината претставена на Engage.

Куп фотографии од Engage може да погледнете на Facebook профилот на Радио МОФ, кои се и организатори на настанот. Фотографии има и на Flickr.

Влатко Васиљ – Моќта на статусот и твитот

Новица Наков – Отаде тајмлајнот

 Марјан Забрчанец –Застапувај за промени, користи „онлајн“

Тамара Атанасоска – Чисти граѓански акции организирани преку социјалните медиуми се многу возможни

Дарко Булдиоски – Како да организирате настан заедно со заедницата

Дејан Николиќ – Njuz.net – Story of an accidental activism

Татјана Јовановска / Марија Ивановска – Пушти го пајакот да ти најде работа

Дани Јанев – Инфографикот – Универзална алатка за комуникација

Виктор Арсовски – Идеализација на хактивизмот

Филип Стојановски – Global Voices Online – Меѓународна комуникацијна овозможена од волонтери

Борис Ристовски – Краудмапирање во Македонија

Далио Сијах – Istinomjer/Glasometar

Стефан Алексиќ – Радио МОФ – онлајн платформа за младински активизам

Андрија Ковач/Филип Милошевиќ – Share конференција

2 коментари на “Сите презентации од Engage, првата .мк конференција за друштвени мрежи и активизам

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии