Што кога машините ќе станат свесни?

Дејан Соколоски

во Свет

Што кога машините ќе станат свесни за своето постоење? За среќа ниту еден уред или алгоритам досега не е доволно моќен за да се осознае, но и кога машините ќе станат свесни за својата околина луѓето нема да бидат подготвени. Kurzgesagt поставува интересни прашања на оваа тема, иако за жал не дава одговори.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии