Што е е-отпад? (презентација)

IT.mk редакција

во ИТ.МК

Во Македонија ситуацијата со е-отпадот сè уште не е проблематична бидејќи често старите ИКТ уреди се препродаваат и поправаат, не секој се фрла, но со тек на време е-отпадот се акумулира, посебно кога зборуваме за старите електрични уреди од домаќинството. Е-отпадот не припаѓа заедно со другиот отпад и мора да биде соодветно рециклиран.

Целта е почиста околина, а за нејзина заштитита, прво што треба да направиме е да се едуцираме за што е е-отпад, а потоа и да стартуваме законски иницијативи како Нацрт закон за управување на е-отпад.

Овој текст е дел од проектот „Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад“ и претставува прв дел од серијата написи кои ќе следат на оваа тема.

1 коментар на “Што е е-отпад? (презентација)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии