Што е АКТА? (.мк видео)

IT.mk редакција

во ИТ.ЕУ, ИТ.МК

За ACTA се зборува многу во последниве денови. Но ACTA, трговски договор потпишан од 22 европски земји, ЕУ, САД и други, е наменет да ги заштите авторските права, предизвика несогласувања меѓу потписниците и протести.

Доколку се прашувате зошто АCTA е важна и зошто (не) е потребна, погледнете го ова видео за ACTA кое сега е со македонски наратив.

АCTA не е потпишана од Македонија, и најверојатно нема да помине во Европскиот парламент и нема да биде прифатена во својата моментална форма. Но, тоа не значи дека во иднина нема да има уште вакви закони. Дури и во Македонија.

[youtube]b3ZEfLS2ZZ8[/youtube]

2 коментари на “Што е АКТА? (.мк видео)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии