Што да читате летово препорака од Бил Гејтс

Во период кој следи сите ќе имаме малку повеќе слободно време, а дeл од времето секако ќе може да го користиме и за читање. Веројатно сите имаме некоја листа книги кои сакаме да ги прочитаме, но ако баш немате идеја Бил Гејтс има 5 книги кои ви ги препорачува за ова лето.

Повеќето од моите разговори и состаноци деновиве се однесуваат на Ковид-19 и како можеме да го спречиме налетот. Но, честопати ме прашуваат што читам и што гледам – било бидејќи луѓето сакаат да научат повеќе за пандемијата, или затоа што бараат занимација. Среќен сум кога можам да зборувам за одлични книги и ТВ-емисии (и да слушнам што прават другите луѓе, бидејќи обично „купувам“ препораки).

Покрај петте нови прегледи на книги што секогаш ги пишувам за мојата листа со летни книги, вклучив и голем број други препораки. Се надевам дека ќе пронајдете нешто што ќе ви го привлече интересот.

  • The Choice, од др. Едит Ева Егер
  • Cloud Atlas, од Дејвид Мичел
  • The Ride of a Lifetime, Боб Ајгер
  • The Great Influenza, Џон М. Бери
  • Good Economics for Hard Times, Абџит В. Банерји и Естер Дуфло

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии